fagligt
Uddannet Sygeplejerske på UCN i Thisted.
Specialuddannet i Psykiatrisk Sygepleje i Region midt, Risskov.
Uddannet Klinisk vejleder på UCN i Aalborg.
Uddannet NADA behandler hos NADA Danmark.
Uddannet og certificeret Naturterapeut hos Human Education Group.
Uddannet og certificeret Naturbaseret Psykoterapeut hos Human Education Group.
Uddannet og certificeret Dynamisk Rewilding Supervisor hos Human Education Group.
Medlem af og REG. hos FaDP, Foreningen af Danske Psykoterapeuter.
Jeg har de seneste 17 år arbejdet med mennesker med sameksistens af psykiatriske lidelser, afhængighed/misbrug og dom til behandling i:
Lukket akut modtage afsnit
Retspsykiatrisk afsnit
Ambulatorium for misbrugspsykiatri
Særlige Pladser
Socialpsykiatrisk Bosted for mennesker med dobbeltdiagnose.
Brevkasserådgiver i Foreningen Spiseforstyrrelse og Selvskade.
Bestyrelsesmedlem i Bifrost Community
Mit perspektiv på at arbejde sundhedsfremmende i en psykoterapeut faglig kontekst er, at vi allesammen har brug for at være i kontakt med vores indre natur, for at kunne fungere som de hele mennesker vi er. Alle de roller, labels, diagnoser eller identiteter etc. vi allesammen har, er en del af helheden, men ikke helheden i sig selv.
personligt
Jeg er født i 1972, har 3 børn og er gift for 2. gang. Jeg bor lige i udkanten af Hammer Bakker og har min daglige gang i skoven. Min relation med naturen har altid været en vigtig del af mit liv - naturen er det rum, hvor jeg igen og igen lærer, at finde tilbage til min egen indre natur og rumme og accepterer mig selv, præcis som jeg er.
Accept og sårbarhed er fundamentalt for min måde at være i verden på; jo mindre energi jeg bruger på at være dygtig og korrekt, jo mere er jeg i stand til at se, lytte, mærke og være til stede i mig selv - og dermed være til rådighed i verden omkring mig.
Måske derfor er jeg meget inspireret af det simple. Det simple betyder i denne kontekst, det vi er inden vi censurerer os selv, for at passe ind og være dem vi tror, vi skal være.
Jeg er ikke den, der kan give dig alle svarene. Jeg er den, der stiller alle de spørgsmål, du ikke stiller dig selv.
Jeg opfatter på ingen måde mig selv som en der skal redde dig, men som en, der holder rummet for dig - og er sammen med dig, mens du udfordre det du tror du ved om dig selv.
Min vej
Min egen vej ind i psykoterapien har været en langstrakt proces. Mine mange år i sundhedsvæsnet har, på den ene side gjort mig opmærksom på at det var et naturligt og uundgåeligt næste skridt, og på den anden side var jeg modvillig, forstået på den måde, at jeg med mit naturvidenskabelige udgangspunkt, havde svært ved at overgive mig til, hvad jeg troede var et opgør med en forståelse af mennesket, som en kompleks biologisk organisme.
Jeg har selv været sygemeldt med stress, og et år senere med depression - men kunne ikke koble min faglige viden og erfaring, til min egen situation og mit eget liv - for det havde jeg aldrig lært. Jeg forstod heller ikke min egen rolle i de tilbagevendende perioder med håbløshed, tristhed og oplevelsen af, at være fremmedgjort. Et sygeplejerske studie eller et special sygeplejerske studie, indeholde ikke begreber som selvkendskab og selvkundskab. Der er ingen fokus på læring, der handler om sygeplejerskens egne indre processer - ingen reflektion over konsekvenserne af, at kompromitere egne værdier.
Undervejs i psykoterapeutstudiet gik det op for mig, at jeg slet ikke kunne mærke min egen krop. Jeg var i mit hoved, i mine tanker, mine bekymringer - mine værdier var alle forbundet til mit intellekt, min viden og min fagidentitet.
Arbejdet som sygeplejerske er fyldt med etiske dilemmaer og værdimæssige grænseoverskridelser. Det er uundgåeligt, men det er ikke noget man taler om, desværre. For det er anledning til, at mange går rundt og føler sig forkerte, har kronisk dårlig samvittighed, får moralsk stress, belastningsreaktioner, depressive symptomer - og måske føler sig nødsaget til, at forlade et job, som de er dygtige til.
Jeg har selv været splittet og frustreret og troede i nogen tid, at det var et farvel til den psykiatriske sygeplejerske. Men min indre konflikt mellem sygeplejersken og psykoterapeuten, foldede sig ud på fineste vis, og måske ikke så overraskende, blev det tydeligt at de komplementerer hinanden og gør hinanden stærkere - fagligt og menneskeligt.
En stor del af min indre drivkraft er, at medvirke til at facilitere nødvendigheden af omsorgen for os selv og vores indre natur - uanset hvem vi er og hvad vi laver, har vi brug for omsorg for hele os. Vi er ikke et middel, vi er et mål i os selv.
Terapi og supervision til sygeplejersker og andre sundhedsprofesionelle er noget jeg brænder særlig meget for.
Er du nysgerrig?
Så skriv en mail til mig eller book en samtale




